Over ons

Kristof Coddens

In mijn jeugd/kindertijd was de bordspelwereld mij totaal onbekend. Door het gekke bonenspel  "Boonanza" kwam ik in 2007 voor het eerst in contact met het moderne bordspel. Alhambra, Machiavelli en Memoir '44 brachten de trein onder stoom. Mijn hobby nam steeds meer plaats in beslag en verhuisde van lade naar plank en van kastje naar kast.

Een bordspel spelen draait niet om winnen of verliezen, maar wel om gezelligheid. Niets gaat er boven een avond met je vrienden, een streekbiertje en daartussen een bordspel.

Omdat ik gepassioneerd ben door het betere bordspel zorg ik bij OverSpel voor de kennis van zaken ;-).

Mijn top:

Terra Mystica, Descent 2.0, Robinson Crusoe, Twilight Struggle en Memoir '44.

Stephanie De Meester

Als ik aan bordspellen denk, denk ik aan vrienden/gezelligheid/plezier/ontdekken... Een spellenavond is steevast lachen geblazen. En dat is nu ook net wat voor mij primeert. Ik hou van het betere bordspel, maar het moet heus niet altijd zo diepgaand zijn ;-).

Om deze spellenvreugde ook met anderen te kunnen delen, sta ik in voor de praktische kant van OverSpel.

Mijn top:

Tajemnicze Domostwo, Patchwork, Tobago, Alchemist, Splendor!

Nathalie De Meester

We kijken altijd uit naar een bezoekje van tante Stephanie en nonkel Kristof. Niet alleen omdat we echte familiemensen zijn, maar ook omdat ze steevast enkele gezelschapsspellen uit hun collectie meebrengen.  Zo worden wij en de kids iedere keer ondergedompeld in hun spellenwereld en zijn we vertrokken voor uren spelplezier.

We waren dan ook meteen enthousiast over hun initiatief om een spellenclub op te starten. Als helpende hand draag ik graag mijn steentje bij.

 

Mijn top:

Ik laat me graag verrassen.

Diederiek Lafaut

Bordspellen speel ik al zo lang ik me kan herinneren. We hadden thuis ook een verzameling maar dat waren voornamelijk familiespellen. Pas vele jaren later leerde Kristof me een hele reeks andere spellen kennen en ik was meteen verkocht. Toeval wil dat het eerste spel dat wij samen speelden ook ‘Boonanza’ was.

Bij het spelen van een bordspel, probeer ik wel altijd zo hoog mogelijk te scoren. Maar eigenlijk is de sfeer en gezelligheid veel belangrijker. Ik ben blij dat ik vrienden ken die zich kunnen amuseren met een avondje gezelschapsspelletjes. Of het nu een zwaar tactisch spel is of een luchtig kinderspelletje; voor mij mag je altijd een stoel aan de tafel bijzetten.

Mijn top:

Legendary – T.I.M.E stories – 7 wonders – Hive - Codenames

Alana Cassiman

Ik ben Alana. Ik ben helemaal gek op spelletjes! Thuis hebben we er ook heel veel. Vroeger kwam ik bijna elke vrijdag naar de spelletjesavond. Toen ze me vroegen om te komen helpen moest ik geen seconde nadenken. De sfeer is daar atijd zo leuk. Dus als ik kan kom ik heel graag elke vrijdag van de spelletjesavond helpen.

Mijn top:

Ubongo, celestia, ticket to ride, droom huis, kingdomino 

Wes De Staercke

“Rosa Roodhard met de dolk in de keuken” of “Algemene Fondskaart: ga direct naar de gevangenis”. Zoals bij jullie, roepen deze ook bij mij herinneringen op. Vroeger of nu, het zijn herinneringen met familie en vrienden waarbij er plezier werd gemaakt en gelachen.

Ondertussen is de spellencollectie uitgebreid en kan het alle kanten uit; tactisch, familiespel, bluffen,... Alles kan, zolang er maar plezier wordt gemaakt aan tafel.

Tijdens Over-Spel zal ik trachten de sfeer van het spel over te brengen, alsook de spelregels... want we gaan er uiteindelijk voor dat jij naar huis gaat en zegt: “Voor sfeer en gezelligheid geef ik een 10"!

Mijn top:

 

Sven Apers

Ik ben in mijn familie altijd de vreemde eend geweest die graag gezelschapsspellen speelde. Het was destijds echter niet zo eenvoudig om medespelers te vinden. Gelukkig is met ouder worden mijn vriendenkring stilaan uitgebreid met heel wat spellenfanaten! Ook dankzij OverSpel heb ik al een hele boel leuke mensen leren kennen die mijn visie delen: eerst en vooral draait het om gezellig samen zijn!

Mijn voorkeur voor spellen is vrij divers. Ik waag me al eens graag aan een doordenker, maar heb regelmatig ook nood aan iets meer ontspannend.

Mijn top:

Terra Mystica, Mystic Vale, Dixit, Splendor en Secret Hitler